نقشه مراحل طراحی هویت بصری

طراحی هویت بصری برند، یکی از جذاب‌ترین و در عین حال حساس‌ترین گام های برندسازی است. این مبحث با طراحی هویت بصری برند متفاوت بوده و طراحی هویت بصری بخشی از طراحی برند محسوب میشود. طراحی برند به معنای خلق هرآنچه که قرار است مخاطب از برند مشاهده و حس کند. در اینجا من نقشه مراحل طراحی هویت بصری را با جزئیات برایتان قرار دادم. توجه کنید طراحی برند به صورت یک پروژه یکپارچه انجام میشود، این پروژه مناسب کسب و کارهایی میباشد که هیچ اقدامی برای داشتن آن نکرده و یا تمایل به ریبرندینگ داشته اند. پس از مطالعه این صفحه، در صورت تمایل به مشاوره و ثبت پروژه با من در ارتباط باشید.

صفر تا صد مراحل طراحی هویت بصری برند

طراحی برند در 15 گام اصلی انجام میشود. این 15 گام هر کدام شامل تعدادی زیرشاخه خواهد شد. نقشه مراحل طراحی هویت بصری به نسبت نوع و حوضه کاری هر کسب و کار متفاوت میباشد. اما در این بخش به صورت کلی شما را با گام های اصلی آن آشنا خواهم کرد.

نقشه مراحل طراحی هویت بصری

بریف کامل کسب و کار

پس از ثبت نوبت پروژه، در قدم اول جلسه بریف(تماس تلفنی/جلسه حضوری/چت) به نسبت موقعیت شما برگزار میشود. قبل از جلسه من چند فرم برایتان ارسال میکنم که با دقت تمام اقدام به تکمیل آن کرده و در زمان جلسه، تک تک موارد را با هم بررسی خواهیم کرد. زمانی که بریف تکمیل شود، پروژه استارت خواهد شد.

طراحی نماد تجاری

با توجه به داده های موجود در بریف، مرحله اسکتچ طراحی نماد آغاز شده و پس از گذشت حدودا 7 الی 10 روزکاری، اتودها پرزنت و برایتان ارسال خواهند شد. در این مرحله 2 وضعیت وجود دارد:

در وضعیت اول(95% مواقع)، یکی از اتودها به تایید شما رسیده و وارد فاز نهایی شدن اتود خواهیم شد.

در وضعیت دوم(5%مواقع)، هیچ اتودی مورد تایید 100% شما نبوده، که در این صورت مجددا بریف و مایندمپ بررسی و اصلاح خواهند شد. تا رسیدن به اتود نهایی، این گام تکرار خواهد شد.

ساخت پلت رنگ برند

در این مرحله با توجه به چندین عامل تاثیرگذار در انتخاب رنگ، به همراه رعایت اصول و استانداردهای زیباشناختی، 2 الی 3 پلت رنگ شامل موارد زیر ساخته و ارسال میشوند:

  • primary color
  • secondary color
  • accent color
  • dark color
  • light color

طراحی پترن/الگو و اشکال برند

پترن کاربرد زیادی در طراحی بسته بندی محصول، اوراق اداری و تبلیغاتی دارد، به همین دلیل همیشه پترن و اشکال، همخوان با نماد تجاری طراحی شده و در مواقع مورد نیاز از آنها استفاده میشود. پترن حتی در دیزاین و دکوراسیون محیط برند نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

تدوین تایپ‌ فیس و تایپوگرافی

طبق سبک نماد و لحن برند، تایپ‌ فیس و تمام اجزا و قواعد نگارشی برند تعیین و تدوین خواهند شد. در صورتی که برند به صورت بین المللی فعالیت داشته باشد، تایپ فیس، به دو زبان تدوین خواهد شد.

آیکون‌گرافی

آیکون‌ها همیشه در تمامی آیتم‌های برند کاربرد داشته و استفاده از آیکون‌های آماده در طرح ها به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود. تمامی آیکون های مربوط به اطلاع رسانی، سایت و تبلیغات، باید به صورت اختصاصی و بر طبق الگو برند طراحی شوند. در این مرحله مجموعه آیکون های موردنیاز برند شما به صورت اختصاصی طراحی خواهند شد.

طراحی اوراق اداری

اوراق اداری شامل سربرگ، پاکت، مُهر، برگه یادداشت، کارت پرسنلی، کارت ویزیت و تعدادی آیتم دیگر میباشد که باید به صورت کاملا یکپارچه و هماهنگ طراحی و چاپ شوند. کدهای رنگی تعیین شده باید کاملا از نظر چاپخانه استانداردسازی شده باشند.

طراحی تبلیغاتی

طراحی تبلیغاتی به دو گروه چاپی و دیجیتال تقسیم میشوند. دیجیتال مانند پوسترهای تبلیغاتی سایت، سوشال مدیا و… و تبلیغات چاپی مانند بروشور، استند، فلایر، بیلبورد،… که همگی باید همگام با قواعد تعریف شده برند و در عین حال رعایت موضوعی طراحی شوند.

طراحی قالب های نوشتاری

هر برند مخصوص به خود فرم هایی داشته که باید به صورت قالبی یکتا اما محتوای متفاوت طراحی شوند. برای نمونه میتوان به قالب ایمیل اشاره کرد.

طراحی بسته بندی

طراحی بسته بندی برای حوضه های کاری متفاوت میباشد. برای مثال یک حوضه مربوط به فروش خدمات بوده و حوضه ای دیگر مربوط به فروش کالا. بنابراین به نسبت نوع حوضه، اقلام بسته بندی آن تعیین خواهد شد. برخی از آیتم های بسته بندی مانند جعبه، لیبل، بگ، پاکت و … میباشند.

طراحی سوشال مدیا

امروزه استفاده از شبکه های اجتماعی به جهت معرفی برند بسیار پر اهمیت هستند. پس چه بهتر که قالب و ساختار تولید محتوای آنها به صورت یکپارچه و هماهنگ با برند باشد.

استانداردسازی تصاویر

مواردی مانند عکاسی های برند، تصاویر وبلاگ، عکس های اختصاصی و استوک،… همگی نیاز به یکپارچه سازی جهت استفاده در فضاهای متفاوت برند را دارند. بنابراین بهتر است که نوع ادیت، ساختار و قواعد ویرایش آنها به یک شیوه باشد.

طراحی یونی فرم

حوضه طراحی لباس با حوضه برند متفاوت بوده اما جهت دریافت بازخورد هرچه بیشتر، بهتر است برای طراحی یونی فرم برندتان، طراح لباس و طراح برند باهم همکاری داشته باشند.

طراحی وب سایت برند

به هیچ عنوان این قدم قابل چشم پوشی نیست. چراکه یک سایت چندین برابر دیگر روش های تبلیغاتی قادر به جذب مخاطب میباشد. همچنین اعتبار بالایی برای برندتان به همراه خواهد داشت.

طراحی و تدوین برند بوک

پس از تکمیل تمامی موارد قبل، نوبت به ساخت برند بوک میرسد. تمامی قواعد برند به همراه راهنمای کامل آنها در برند بوک درج شده تا از ایجاد هرگونه ناهماهنگی در ساختار و استانداردهای برند جلوگیری شود.

در این مطلب نقشه مراحل طراحی هویت بصری را بررسی کردیم. توجه کنید که تمامی گام‌ها به نسبت حوضه کاری و بودجه شما، طبق الویت تنظیم خواهند شد. برخی از مراحل برای برند شما حذف و یا تعدادی گام، برایتان اضافه خواهد شد. به یاد داشته باشید که استراتژی هر برند برای موفق شدن متفاوت است و همواره باید سعی بر داشتن پلن اختصاصی خود داشته باشید و از دیگر برندهای مشابه حوضه خود، الگوبرداری نکنید.

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • با سلام خدمت شما
    هزینه این موارد چقدر هست و ثبت سفارش به چه صورت هست؟

    پاسخ
    • وقت بخیر
      هزینه هر پلن نسبت به نوع کسب و کار شما تعیین میشه.
      جهت مشاوره و طراحی پلن اختصاصی خودتون با من در ارتباط باشید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
error: محتوای حفاظت شده!