fav

جدال بین کارمندی و فریلنسری ، یک جدال دیرینه است. چرا که همه افراد در طول عمر کاری خود به سوال کارمندی یا فریلنسری برخورد می کنند:

کارمند باشم بهتره یا فریلنسر؟

بگذارید ابتدا هر کدام را برایتان با مثال توضیح دهیم ، زیرا قطعاً افراد زیادی هنوز هستند که به طور دقیق از سبک کار این دو عرصه باخبر نیستند.

کارمند چه کسی است؟

کارمند کسی است که به طور ثابت و یا قراردادی با یک شرکت قرارداد می بندد. البته این قرارداد تنها مختص کار در شرکت نیست ، می‌تواند کار فروشندگی در مغازه و یا …. باشد.

کارمندی بهتر است یا فریلنسری؟

به هر حال به کسی که به ازای زمان و کارهای تعیین شده پول دریافت می کند کارمند می گویند.

کارمندان کسانی هستند که مدیران آنها را استخدام کرده تا یک سری از از وظایف خاصی را انجام دهند.  برای مثال میتواند نظافت یک مکان باشد و یا انجام امور اداری.

فریلنسر چه کسی است؟

فریلنسر یا آزادکار(فارسی را پاس بداریم 🙂 ) کسی است که به صورت پروژه ای کار می‌کند و هیچ قرارداد ثابتی برای حضور در یک شرکت ، سازمان و … ندارد.

تا اینجای مطلب تا حدودی با مفاهیم ابتدایی هر سبکی کاری آشنا شدید. دلیل اینکه این موضوع را سبک کاری می نامیم این است که در هر دو روش کارمندی و فریلنسری کسب درآمد می‌کنید. ولی روش کسب درآمد متفاوت است. البته روش کسب درآمد را با نوع و حوضه فعالیت کاری اشتباه نگیرید.

 

حال به بررسی تفاوت های کارمندی و فریلنسری و بعد به مزایا و معایب این دو استایل کاری خواهیم پرداخت:

درست است که یک فریلنسر مدیر، رئیس و سرپرست ندارد، اما با کسی که برای خود مغازه دارد نیز خیلی تفاوت ها دارد. کسی که برای مثال مغازه اجاره می کند در اصل ، کسب و کار ایجاد کرده است و موظف به پرداخت مالیات ، اجاره مغازه ، و یکسری هزینه ها می باشد و همان شخص میتواند کسی دیگر را به عنوان فروشنده و یا کارمند استخدام کند.

در این صورت نوعی کارآفرین و صاحب کار است ولی فریلنسر به کسی گفته می‌شود که شغل او نیاز مشاغل دیگر را برطرف می سازد.

بگذارید بیشتر توضیح دهید:

یک شرکت نیاز به یک سری استند ، پوستر و آیتم های دیگر برای حضور در نمایشگاه دارد. برای حل این موضوع دو راه وجود دارد:

اولین راه استخدام یک طراح گرافیک و دومین راه سپردن پروژه طراحی آیتم های مورد نیاز به طراح گرافیک فریلنسر است.

سوال: آن شرکت کدام راه را انتخاب می کند؟

اگر آن شرکت به طور موقتی نیاز به طراح داشته باشد ، قطعاً پروژه خود را به یک فریلنسر می سپارد. ولی اگر به دفعات نیاز به طراحی داشته باشد ، استخدام طراح گرافیک قطعاً به صرفه تر است.

برای مثال یک آتلیه عکاسی به طور دائم نیاز به یک طراح برای ادیت و طراحی عکس های خود دارد. در صورتی که کارهای خود را به فریلنسر بسپارد، باید هر روز اقدام به ارتباط با طراح و ارسال عکس ها کند. در صورتی که اگر یک طراح را استخدام کند ، به سادگی هر روز تمام کار های ادیت و طراحی عکس ها انجام می شود.

نتیجه میگیریم که یک فریلنسر حکم یک کارمند دور کار را دارد ولی به طور موقت و برای پروژه‌های خاص.

 

درآمد کارمند بیشتر است یا فریلنسر؟

رسیدیم به بخش جذاب این مطلب یعنی میزان درآمد. کسانی که میخواهند از بین کارمند بودن و یا فریلنسر بودن انتخاب کنند و راه خودشان را مشخص کنند ، در ابتدای تحقیقات ، به جستجوی درآمدها می‌پردازند.

چرا که قطعاً تمام انسان ها برای به دست آوردن پول کار می کنند و هیچکس زحمت بی نتیجه را دوست ندارد(به جز برخی از کارهای معنوی). در اینجا باید به طور صادقانه بگویم که درآمد فریلنسری می‌تواند خیلی بیشتر از یک کارمند باشد. ولی در صورتی که یک سری موارد را رعایت کنید که در مطلب بعدی به آن خواهیم پرداخت.

رشد شغلی در کارمندی یا فریلنسری

زمانی که در یک شرکت استخدام می شوید این را می دانید که درصورت مداومت و پایداری در آن شرکت می توانید به مقام های بالاتری از سمت کاری دست پیدا کنید.

ولی در شغل فریلنسری ، رشد به شکلی است که شخص فریلنسر بعد از گذشت سال ها و کسب تجربه های فراوان میتواند برای خود شرکت تأسیس کند و یا به عنوان یک فریلنسر حرفه ای به صورت پروژه ای به کار خود ادامه دهد.

ثبات مالی و درآمدی

در شغل فریلنسری ، ثبات مالی وجود ندارد. چرا که حقوق ثابت ای در کار نیست ولی کارمند حقوق تعیین شده‌ای دارد که بدون دغدغه آن را دریافت می کند و زمانی که بیمار می‌شود نیز دریافتی او ثابت است.

ولی یک فریلنسر می‌داند در صورت بیماری هیچ دریافتی و درآمدی ندارد و باید با پس انداز به موقع ، از وجود این مشکل جلوگیری کند.

زمان آزاد برای تفریح و خانواده

قطعا یک کارمند زمان زیادی برای گذراندن در کنار خانواده و دوستان را ندارد و باید برنامه‌ریزی خوبی داشته باشد. ولی یک فریلنسر می‌تواند از ساعات روز به طور فوق‌العاده استفاده کند و یا در صورت تمایل به رفتن به مسافرت ، بی دغدغه می تواند هیچ پروژه‌ای قبول نکند و یا می‌تواند در حین سفر با استفاده از لپ تاپ خود اقدام به دریافت پروژه کند.

مزایا و معایب کارمندی و فریلنسری

مزایا و معایب کارمندی و فریلنسری :

مزایا و معایب یک کارمند و یا یک فریلنسر بسیار زیاد است اما در این مطلب می خواهیم به برجسته ترین تفاوت های این دو عرصه کاری بپردازیم:

مزایای فریلنسری:

  • عدم محدودیت در ساعات کاری

شما به عنوان یک فریلنسر می توانید پروژه های خود را در ساعات مشخصی از روز و یا ساعات بیکاری خود انجام دهید.

  • عدم محدودیت در میزان درآمد

میزان درآمد شما در شغل فریلنسری بستگی به میزان تلاش شما دارد.

  • وابسته نبودن به یک محیط کار مشخص

شاید برای برخی افراد جذابیت داشته باشد که محیط کار همواره در حال تغییر باشد. شما می توانید به عنوان یک فریلنسر به همراه لپ تاپ خود در کافه ها ، کتابخانه ، خانه و یا حتی در سفر مشغول به کار شوید.

  • برندینگ شخصی

تمام افراد فریلنسر دیر یا زود به فکر برندینگ شخصی خواهد افتاد. چراکه به جای زیر مجموعه بودن و کار کردن برای شرکت دیگران می‌توانند با نام خود به عنوان یک برند در جامعه کار کنند.

  • عدم نیاز به استخدام شدن

استخدام شدن و تغییر شغل همواره یکی از دغدغه های تمام کارمندان است. یک فریلنسر هیچگاه نیاز به استخدام شدن ندارد . چرا که برای استخدام نشدن این حوزه کاری را انتخاب کرده است.

  • نداشتن رئیس ، مدیر و سرپرست

بعضی ها تمایلی به داشتن به اصطلاح آقابالاسر در کار ندارند. این افراد می‌توانند از شغل فریلنسری خود نهایت استفاده را ببر!

  • استقلال بیشتر

شما در صورت فیلتر بودن استقلال بسیار بالایی در کار و در زندگی دارید چرا که مدیریت تمام لحظات به عهده شماست.

معایب فریلنسری:

  • عدم وجود نظم در کار و زندگی

اگر اگر کسی فریلنسر باشد قطعاً به این موضوع پی خواهد برد که به هر حال به هیچ عنوان نمی‌توان تعادل بین کار و زندگی را برقرار کند. چرا که یک فریلنسر به دلیل عدم وجود ساعات کاری می تواند در هر ساعتی از شبانه روز کار کند و مشتریان نیز می توانند در هر ساعت با او تماس برقرار کنند. برای جلوگیری از همچین معضلاتی یک مطلب دیگر آماده خواهیم کرد.

  • عدم تعامل با مدیر و همکار

در محیط کارمندی یک پویایی و همکاری وجود دارد که در فریلنسری موجود نیست. کارمندان در محیط کار با یکدیگر تعامل دارند ولی یک فریلنسر همیشه تنها است.

  • نیاز به برنامه ریزی زیاد

همیشه باید حجم زیادی از برنامه ریزی ها را در کنار هم کنترل کند چراکه یک چرخه کاری را باید به تنهایی پیش ببرند.

  • عدم امنیت شغلی

امنیت شغلی در فریلنسری وجود ندارد و هر گاه و یا هر فصل ممکن است میزان درآمد او کم شود.

  • نداشتن مزایای کارمندی

یک سری از مزایا همیشه برای کارمندان جذاب بوده که متاسفانه از این مزایا در فریلنسری خبری نیست.

  • نیاز به استمرار و مداومت در کار

یک فریلنسر برای ثابت کردن جایگاه خود و به وجود آوردن اطمینان بین خود و سفارش‌دهنده همواره باید در سعی و تلاش باشد و دائم کار کند. اگر به هر دلیل یک فریلنسر مدتی کار را کنار بگذارد ، قطعاً بعد از آن نیاز مجدد به ارتباط سازی های فراوان با مشتریان خود دارد.

  • نیاز به مسئولیت پذیری بالا

مسئولیت پذیری در شغل آزاد کاری حرف اول را می‌زند چرا که اگر شما نتوانید تمام مسئولیت های خود را به خوبی انجام دهید قطعاً مشتریان خود را به زودی از دست خواهید داد.

  • حجم کار متغیر

حجم کار در شغل آزاد کاری بسیار متفاوت است و همین موضوع باعث نگرانی ، اضطراب و استرس افراد خواهد شد ولی حجم کار در کارمندی یکنواخت است.

مزایای کارمندی:

  • داشتن بیمه و مزایای کاری
  • داشتن درآمد ثابت و مستمر
  • داشتن برنامه منظم و ثابت
  • تعامل با افراد زیاد در محیط کار

معایب کارمندی:

  • رشد آهسته میزان درآمد
  • عدم داشتن زمان کافی برای خانواده و تفریح
  • محیط کار ثابت و در نتیجه خسته کننده

نظر شما در مورد  فریلنسری و کارمندی چیست به نظر شما کدام یک بهتر است در قسمت نظرات برای ما بنویسید.


برای ورود به بازارکار طراحی گرافیک و کسب درآمد به عنوان فریلنسر و یا کارمند اینجا کلیک کنید.


 

6 دیدگاه. پیغام بگذارید

  • احمد حسینی
    2022-02-07 11:24 ق.ظ

    فوق العاده بود
    منتظر مطالب بیشتر هستیم

    پاسخ
    • بله حتما 🙂

      پاسخ
    • امیر حسین
      2022-02-07 12:12 ب.ظ

      به نظر من کارمندی بهتره تو ایران
      چون فریلنسر هر حوضه ای که باشی باز نمی تونی خوب پیشرفت کنی

      پاسخ
      • البته بستگی به حوضه کاری و نوع شخصیت افراد داره. بعضی از افراد در سبک کاری فریلنسری میتوانند به رشد و موفقیت بیشتری به نسبت کارمند بودن برسند. و برخی نیز برعکس

        پاسخ
  • احسان احمدلو
    2022-08-05 7:00 ب.ظ

    تازه سایتتونو دیدم مطالب خیلی خوبی دارید
    ۱۰۰٪ کارمندی بهتره
    ثبات کارمندی خیلی خوبه

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      خوشحالیم رضایت دارید
      بله هر سبک کار متناسب با ویژگی هر فرد میتونه مناسب باشه

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
error: محتوای حفاظت شده!